COMPANY REGISTER
(1090769-V)

BABY

CROWN BABY CARE 6 BOTTLES ELECTRIC STEAM STERILIZER

Apakah saya perlukan untuk mensteril botol bayi saya?

Pada tahun pertama dalam kehidupan bayi anda, dia amat mudah dijangkiti penyakit. Jika anda tidak mensterilkan botol-botol bayi anda, virus, bakteria dan parasit boleh berkumpul di botol atau susunya dan membuat dia sakit. Bayi anda boleh dijangkiti daripada sesuatu yang tidak serius seperti kandida kepada serangan yang lebih serius seperti muntah-muntah dan diarea (cirit-birit).

Namun, anda tidak mungkin akan dapat menyediakan persekitaran yang bebas kuman sepenuhnya untuk bayi anda. Tetapi, dengan mensterilkan perkakasan penyusuan bayi, anda boleh mengurangkan risiko semasa dia amat mudah dijangkiti.

Apa yang saya perlu lakukan dahulu?

Sebelum mensteril, anda perlu mencuci botol-botol yang telah digunakan dengan teliti. Cuci botol-botol, bersama puting botol, gegelang penahan dan tudung penutup, supaya sebarang kesan susu ditanggalkan.

Adalah baik untuk membuat ini secepat mungkin selepas penyusuan, sebelum susu boleh mengering. Gunakan air yang panas dan bersabun dengan berus botol yang bersih. Berjaga-jagalah apabila mencuci puting untuk memastikan semua ketulan susu tanggal, sebab ini boleh melepasi efek proses pensterilan. Apabila anda sudah mencuci semuanya, bilas dan hapuskan semua sabun pencuci dengan baik.

Anda juga boleh menggunakan mesin basuh pinggan mangkuk untuk mencuci botol bayi anda, selagi botol-botol itu sesuai untuk tujuan ini. Elok jika puting dibasuh berasingan, untuk memastikan yang ianya betul-betul bersih.

Periksa puting dan botol dengan baik dan buangkan yang sudah retak, rekah atau pecah. Bakteria boleh bertempat di permukaan yang rosak dan terus bertahan hidup maupun walaupun melalui proses penyucian dan pensterilan.

Bagaimanakah untuk mensteril perkakasan penyusuan bayi saya?

Terdapat beberapa cara yang anda boleh gunakan untuk mensteril perkakasan penyusuan bayi anda. Pensteril ketuhar gelombang mikro dan elektrik adalah yang paling popular. Pensterilan stim elektik
Pensterilan stim elektik adalah cepat dan efisien, mengambil masa lapan hingga 12 minit, termasuk masa untuk menyejuk. Ianya boleh mengekalkan keadaan steril botol sehingga enam jam jika ditinggalkan di dalam pensteril dengan tudung ditutup. Banyak pensteril stim boleh memuatkan enam botol sekali, dan mempunyai rak untuk item kecil seperti puting dan puting piring.

Pastikan botol, puting dan perkakasan lain diletakkan dengan mulutnya mengadap ke bawah. Dengan ini anda boleh memastikan pensterilan secara penuh. Berjaga-jagalah yang anda hanya menyertakan perkakasan yang selamat untuk distim. Bahagian tertentu pam payudara contohnya, tidak sesuai.


Saya sudahpun mensteril kesemua perkakasan. Apa yang harus saya buat sekarang?

Anda tak perlu mengeluarkan perkakasan yang telah disteril dari pensteril kecuali sampai masa untuk menyediakan susu. Menyimpan botol-botol dalam pensteril dengan tudung ditutup akan mengekalkan keadaan sterilnya.

Apabila anda perlu menyediakan susu, cuci dan nyahjangkitkan permukaan meja yang anda akan gunakan. Kemudian basuh dan keringkan tangan anda. Ambil botol yang sudah disteril dari pensteril dan letakkan atas permukaan yang bersih itu. Gunakan penyepit yang disteril untuk meletakkan puting, tudung, gegelang penahan dan penutup di luar secara tersedia, seelok-eloknya atas tudung pensteril yang diterbalikkan.

Pastikan anda tidak meninggalkan botol-botol kosong yang telah disteril di luar terlalu lama, sebab keadaan sterilnya akan hilang dengan cepat. Ini tidak menjadi masalah jika bekas pensteril mempunyai kemudahan menyimpan di dalamnya dan botol boleh dikeluarkan hanya apabila perlu. Jika anda tak dapat berbuat demikian, sterilkan semula sebarang perkakasan yang anda keluarkan tetapi tidak sempat menggunakannya.

Berapa lamakah saya perlu terus mensteril?

Teruskan mensteril perkakasan penyusuan bayi anda sekurang-kurangnya bagi tahun pertama usianya. Anda mungkin menyangkakan bahawa mensteril itu sia-sia sahaja sebab bayi anda memasukkan pelbagai jenis barang ke dalam mulutnya.
Walau bagaimanapun, sistem imunisasi bayi anda masih belum matang dan adalah senang baginya untuk mendapat infeksi dalam tempoh masa tahun-tahun pertama. Kuman yang melekat kepada ketulan susu dalam botol-botol yang tidak dicuci bersih boleh menjadi merbahaya.

Apabila bayi anda berusia setahun dia akan mula mengeluarkan antibodi dan mempunyai daya tahan terhadap kuman yang berbahaya. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan supaya terus mensteril botol, puting piring dan puting botol sehingga bayi anda berhenti menggunakannya.

 sample warna biru(nie saya punya,saya pun pakai)
tempat letak bottle
bottle avent & semua jenis design bole masuk


 alat penyukat air


 CROWN BABY CARE 
6 BOTTLES ELECTRIC STEAM STERILIZER
  • low energy consumption
  • bpa free
  • good for traveling
  • sterilizer up to 6 bottles
  • take only 10 minutes
  • anti bacteria and keep sterile for 6 hours
  • safe ,compact and easy to clean
  • design and using japanese technology
Semua jenis botol susu boleh muat dalam bekas steril ini
Memudahkan anda untuk meng-steril botol baby,specily kepada ibu-ibu yang sibuk bekerja.
langkah yang amat mudah dan senang just isi air pada bekas penyukat 75ml dan tuangkan keatas piring staril dan on- swiss, botol akan disterilkn selama 10minit ,apabila lampu merah pada pengstaril padam botol telah siap disterilkan.botol selamat untuk digunakan tanpa bakteri.


COLOUR AVAILABLE
 BLUE &YELLOW


(MARKET PRICE RM 180.00-280.00)
RM 135.00
RM 119.00

Related Posts with Thumbnails